Barbados

Colony Club by Elegant Hotels

Az üdülőhely közvetlenül egy hosszú, fehér homokos strandon található, a nyugati parton. Vízi taxi a The House, a Tamarind és Crystal Cove testvérszállodákhoz (időjárástól függően) ingyenesen a vendégek rendelkezésére áll.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 363 110 Ft / fő

The House by Elegant Hotels

Közvetlenül a gyönyörű Paynes Bayben fekszik.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 433 509 Ft / fő

Tamarind by Elegant Hotels

Az üdülő a "The House" testvérszálloda közvetlen szomszédságában található. Vízi taxi a testvérszállodákhoz (Colony Club, Crystal Cove és a The House) ingyenesen áll a vendégek rendelkezésére (az időjárás függvényében).

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 486 123 Ft / fő

Sandals Barbados

St. Lawrence- ben, közvetlenül a gyönyörű homokos "Dover Beach" tengerparton található. A nyüzsgő "The Gap" boltokkal, éttermekkel és bárokkal gyalogosan csak pár percre fekszik.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 626 550 Ft / fő

Turtle Beach by Elegant

Barbados üdülőhelyén a Turtle Beach by Elegant hotelben tágas, családbarát lakosztályok és szállások, prémium kényelmi szolgáltatások és páratlan személyes kiszolgálás találhatóak a tökéletes tengerparti nyaralás érdekében. Mint a tengeri teknősök, amelyek minden évben visszatérnek fészkelni, az utazókat is természetesen vonzzák az étkezés, a szórakozás és a kaland nagyszerű lehetőségei.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 434 991 Ft / fő

Sandy Lane Hotel

Elegáns és egyedi, a luxus üdülőhely fantasztikus helyen áll, közvetlenül egy fehér homokos öbölben. A kiváló kiszolgálás teszi a nyaralót a Karib-térség legfőbb címét a békét keresők és az aktív vendégek számára. A Sandy Lane szinonimája a modern hangulatnak, amely tele van stílusos kifinomultsággal és csillogással. A világhírű üdülőhelyen, közvetlenül a fehér homokos tengerparton épült szálloda az eredeti korall-fehér épület hagyományos gyarmati építészetével ötvözi az előkelő luxus szobákat és lakosztályokat. A szálloda medencét, különböző éttermeket és bárokat, wellness- és wellness-részleget, nagy medencével, a "Treehouse" (3-12 éves gyermek klub), a teniszklub, a három golfpálya, a butikok és az ékszerészek számára biztosítja. Barbados repülőtér körülbelül 27 km-re található.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 1 373 518 Ft / fő

Little Arches Boutique Hotel

A Little Arches Boutique Hotel egy egyedülállő Adults-Only hotel, mindössze 10 szobából és lakosztályból az igazi luxust kínálja.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 280 114 Ft / fő

Silver Point Hotel

Frangipani csomag: esküvő szervező, szükséges dokumentumok előkészítése és benyújtása, szükséges adó-, költségek, érkezés utáni délelőttön találkozó az esküvő szervezővel, utazás Bridgetown-ba, transzfer a szállodából a választott helyszínre a parton, anyakönyvvezető, tanúk, menyasszonyi csokor és virágdísz a vőlegénynek, esküvői torta, egy üveg pezsgő, ajándék, házassági anyakönyvi kivonat (nem hivatalos, a helyszínen fizetendő!).

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 99 300 Ft / fő

Helyrajz

Egy valóra vált „fantázia sziget” melytől csak egy repülőút választ el. Olyan hely, melyről álmodozni szoktunk, ha pedig ott vagyunk, még mindig úgy érezzük, mintha álmodnánk. A napsütés, a kék tenger semmi, ahhoz képest amilyen színvilágot nyújt az egész környezet. A sziget egzotikus helyszínekben éppúgy bővelkedik, mint izgalmas történelmi látnivalókban, nem beszélve az izgalmas kulturális, sport és szabadidős tevékenységek széles választékáról, melyek a Karib térség gyöngyszemévé teszik.

Be és kiutazási szabályok

Magyar állampolgár 28 napnál rövidebb időszakra, megfelelő anyagi fedezet, érvényes visszautazásra szóló repülőjegy felmutatása mellett vízummentesen utazhat Barbadosra. Az útlevélnek a visszautazás időpontjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A három hónapot meghaladó tartózkodás esetén a budapesti brit nagykövetségen keresztül lehet vízumkérelmet benyújtani.

Védőoltások

Az orvosi ellátás Nassau-ban és Freeport-ban megfelelő, azonban külterületeken korlátozott lehet. Az orvosi kezelés jelentős költségeket okozhat és az orvosok, valamint kórházak rendszerint azonnali készpénz-fizetést kérnek. Kötelező védőoltás nincs. Bővebb tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpont ad. Kizárólag palackozott víz fogyasztható! A Dengue-láz gyakori helyi népbetegségnek számít Latin-Amerikában és a Karib-tenger térségében. Javasoljuk a palackozott víz fogyasztását.

Helyi közlekedés / Autóbérlés

Baloldali a közlekedés, a regisztrált taxik és a nagyobb busztársaságok járatai általában biztonságosak. A magán furgonok és kis buszok gyakran zsúfoltak és túllépik a sebességhatárokat. Óvakodj a privát mini-buszoktól ("Z buszok"). Ne vezess éjszaka, mert keskeny utakon soka biciklis és gyalogos. A kereszteződések olykor életveszélyesek. Járdák, ha vannak nagyon egyenetlenek, és csak alkalmanként van rámpa a kereszteződésekben. Gyalogátkelőhely is nagyon ritka.

Közbiztonság

Célszerű a hivatalos iratokat, repülőjegyet biztonságos helyen elzártan tartani, csak annyi készpénzt tartani magunknál, amennyi feltétlenül szükséges. Feltűnő ékszereket, órát sem célszerű a kirándulásokra, vásárláskor magunkkal vinni

Képviseletek / konzulátusok

Barbadoson nincs magyar nagykövetség, konzuli hivatal és tiszteletbeli konzul | a legközelebbi magyar tiszteletbeli konzul Venezuelában Porlamarban van | a legközelebbi magyar nagykövetség konzuli hivatala pedig Havannában. konzuli segítségnyújtás rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszú időt vesz igénybe – érdemes uniós tagállam konzulátusához fordulni.

Nevezetességek, látnivalók

A nyugati parton nyaraló sztároktól és profi búvároktól hemzsegő partszakaszok, a sziget keleti felén másznivaló sziklák és meghitt piknikhez alkalmas eldugott kis strandok várnak. A brit múltat nemcsak a délutáni tea és a krikett hagyománya idézi, de a Sunbury Ültetvényes Ház és a Szt. Miklós apátság is. Az egzotikus virágok és fűszernövények mesés kavalkádjával találkozhatsz a Flower Forestben, ahogyan az Andromeda botanikus kertben is, utóbbi még csöndesebb kikapcsolódást ígér. Érdemes a sziget legfinomabb nedűjét is megkóstolni, túrázz egyet a Mount Gay rumgyárba.

Gasztronómia

A tengeri étkek a legfinomabbak Barbadoson: legyen az csattogóhal, kagyló vagy a nemzeti szimbólum, a repülő hal – minden menükártyán megtalálható az ötcsillagos éttermektől a tengerparti büféig. A halakat általában cou-couval tálalják (kukoricaliszttel és zöld okrával készített puffancs). A további turista-kedvenc specialitások: a pudding \'n souse (pácolt sertéshús, kenyérfa- gyümölcs és édesburgonya-puding), illetve a makaróni pite (pontosan, sajtos – olykor csípős salsás, olykor tonhalas – makaróni egybesütve) is megérnek egy kóstolást.

Beszélt nyelv

angol

Fizetési eszköz

Barbadosi dollár (BBD)

Időeltolódás

-6 óra Magyarországhoz vizsonyítva

Elektromos hálózat

120V/60Hz (amerikai szabvány, adapter szükséges)

Repülési idő

12-14 óra Budapestről

Klímaadatok

Az időjárás egész évben kellemes meleg 25-30C közötti, legmelegebb májustól-szeptemberig. Mint a karibi szigetvilág más területein, itt is a nyár (júniustól-szeptemberig) az esős, és a tél a száraz. A hurrikán-időszak az augusztus-szeptember, habár a sziget szerencsés fekvésének köszönhetően hurrikán szeme általában elkerüli a szigetet.

Hőmérséklettípus Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec
Maximális hőmérséklet 28 °C 29 °C 29 °C 30 °C 31 °C 30 °C 30 °C 31 °C 31 °C 31 °C 30 °C 29 °C
Minimum hőmérséklet 21 °C 21 °C 21 °C 22 °C 23 °C 23 °C 23 °C 23 °C 23 °C 23 °C 22 °C 22 °C
Vízhőmérséklet 26 °C 26 °C 26 °C 27 °C 27 °C 27 °C 28 °C 28 °C 28 °C 28 °C 28 °C 27 °C
Napsütéses órák száma 8 óra 8 óra 8 óra 8 óra 8 óra 7 óra 7 óra 8 óra 7 óra 7 óra 7 óra 7 óra
Esős napok száma 13 nap 8 nap 8 nap 7 nap 9 nap 14 nap 18 nap 16 nap 15 nap 15 nap 16 nap 14 nap
Páratartalom 84 % 81 % 80 % 80 % 81 % 83 % 84 % 85 % 85 % 86 % 87 % 85 %

Mikor utazzunk ide?

Az időjárás egész évben kellemes meleg 25-30C közötti, legmelegebb májustól-szeptemberig. Mint a karibi szigetvilág más területein, itt is a nyár (júniustól-szeptemberig) az esős, és a tél a száraz. A hurrikán-időszak az augusztus-szeptember, habár a sziget szerencsés fekvésének köszönhetően hurrikán szeme általában elkerüli a szigetet.
Utazásra legkellemesebb a tavaszi időszak.

Értékelés

Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec

© 2014 · LUXUSNÁSZÚT.HU · MKEH engedélyszám: U-001593 · Minden jog fenntarva! · Impresszum és banki adatok

A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a végleges árat munkatársaink adják meg az ajánlatkérést követően!