Bora Bora

Le Meridien Bora Bora

Motu Piti Aau-n fekszik, Bora Borától keletre, kilátással az Otemanu hegyre, egy lenyűgöző türkiz lagúnában. Repülőtér: Papeete, mely kb. 50 perc alatt elérhető belföldi járattal. A Bora Bora-i repülőtér kb. 30 perc alatt elérhető és hajótranszferre közelíthető meg.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 959 770 Ft / fő

Intercontinental Bora Bora Le Moana Resort

Matira Point-on, egy hegyfokon, látványosan helyezkedik el a türkizkék lagúnában, közvetlenül a tengerparton. Repülőtér: Papeete, kb. 50 perc alatt elérhető belföldi járattal. A Bora Bora-i repülőtér kb. 30 percre van és megközelíthető hajótranszferrel.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 942 899 Ft / fő

Bora Bora Pearl Beach Resort & Spa

Motu Tevairaoa-n fekszik, páratlan kilátással a Bora Borán lévő Otemanu hegyre. Az utazási idő a repülőtértől: kb. 10 perc.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 654 218 Ft / fő

Intercontinental Bora Bora Resort and Thalasso Spa

A Bora Bora előtti Motu Piti Auu, jelentése: "Két Szív". Az üdülőhely egy lagúna és az óceán között fekszik, lenyűgöző kilátással a Mount Otemanu hegyre Bora Borán, közvetlenül egy gyönyörű homokos tengerparton. Repülőtér: Papeete, elérhető kb. 50 perc alatt belföldi járattal. A Bora Bora-i repülőtér kb 20 perc alatt elérhető hajótranszferrel.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 1 489 518 Ft / fő

Sofitel Bora Bora Marara Beach

Ez az egyedülálló szálloda a világ egyik legszebb lagúnájának szélén fekszik és saját, fehér homokos tengerparttal rendelkezik. Egy gyönyörű botanikus kert közepén található, amely az egyes bungalók számára nagyfokú elvonultságot biztosít.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 358 789 Ft / fő

Helyrajz

BORA BORA szigete a Csendes-Óceán közepe tájékán az Egyenlítőtől délre található. Francia Polinézia egyik legismertebb szigete, mely a Társaság szigetek észak - nyugati részén, Tahititől 230 km-re, az ún. Szélcsendes szigetek övezetében található. Nevének jelentése tahiti maohi nyelven "elsőszülött", mivel a legendák szerint az első szigetek között volt, amely kiemelkedett a vízből.

Be és kiutazási szabályok

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vízum nélkül utazhatnak Francia Polinéziára. Vízum felvételére a 90 napnál hosszabb idejű tartózkodások esetén sincs szükség. Amennyiben az USA-n keresztül utazik, szükség van az új „piros” útlevélre és az ún. ESTA engedélyre. Az ESTA engedély igénylésében szívesen segítenek kollégáink, de az USA-ba való belépés engedélyezését mi garantálni nem tudjuk. Az ESTA igénylése elektronikusan intézve kb. 10-15 percet vesz igénybe.

Védőoltások

Bora Bora egészségügyi szempontból is tökéletes úti célnak bizonyul, hiszen kötelező oltások nincsenek. A javasolt oltások között a hastífusz, a hepatitis A illetve hepatitis B fertőzés elleni vakcina-, valamint a sárgaláz elleni oltások szerepelnek. Fokozottan veszélyeztetett terület, illetve kötelezően előírt oltás nincs, nemzetközi oltási igazolás nem szükséges. Az egészségügyi rendszer nagyon jó. Jól felszerelt állami és magánkórházak, gyógyszertárak találhatók a nagyobb szigeteken. A csapvíz jó ízű és minőségű. Biztonságos inni a szállodákban, de éttermekben és élelmiszerüzletekben palackozott vízhez is könnyen hozzájuthatunk.

Helyi közlekedés / Autóbérlés

BORA BORA mindössze 29 km2 területű, így könnyűszerrel körbejárható akár a hagyományos és egyszer feltétlen ajánlatos "LE TRUCK" teherautóból átalakított helyi busszal (kb.1 óra alatt) vagy kerékpárral 2-3 óra alatt, kényelmesebben pedig bérautóval illetve motorral. Jobboldali közlekedés van a szigeteken. A megengedett sebesség lakott területen belül 50 km/h, azon kívül 60 km/h. A nemzeti jogosítványok is érvényesek, ha 1 évnél régebben lettek kiadva. A buszközlekedés menetrendje nem teljesen megbízható, ezért célszerűbb taxit igénybe venni.

Közbiztonság

Francia Polinézián a közbiztonság jónak mondható, azonban javasoljuk, hogy lehetőség szerint úti okmányaikat és értékeiket zárják el a szálloda széfjébe. Napközben csak az aznapi programhoz szükséges készpénzt tartsák maguknál. Útlevelükről készítsenek fénymásolatot, és azt tartsák maguknál.

Nevezetességek, látnivalók

A sziget körül a világ talán legszebb színű és vizű lagúnái találhatók a külső korallzátonyok védelmében. Így nem csak élővilága sajátságos, hanem valóban csodálatos víz alatti és víz feletti kirándulásokat is lehet tenni. Bora -Bora vulkanikus szigetének közepén egy fantasztikus alakú hatalmas nagy hegy a Mount Otemanura (több mint 700 m magas) található több, valamivel kisebb hegycsúcs társaságában.

Gasztronómia

Francia Polinézia különleges, tradicionális konyhaművészete a francia gasztronómiának olasz és kínai hatásokkal kevert egyvelege, ami nem csak az elegáns éttermekben, hanem az olcsó út menti étkezőhelyeken (les roulottes) is megmutatkozik. Az ételeket máig a hagyományos földbe vájt gödörben sütik, ami az egész csendes-óceáni térségben szokványos: egy lyukat ásnak a földbe, köveket helyeznek bele, amelyeket átforrósít a tűz. Az ételt banánfa levelébe csomagolják, ezt rakják felülre, majd a gödröt újra betemetik földdel, a sütés több órát vesz igénybe. Ezt a "tuzhelyet" ahimaa-nak, a magát a sütés folyamatát pedig tamaaraa-nak hívják.

Ünnepek / ünnepnapok

» Január 1.: Újév
» Március 5.: Misszionárius nap
» Március / április: Húsvét
» Május 1.: Munka napja
» Május 8.: Győzelem napja
» Június 29.: Autonómia napja
» Július 14.: Bastille ostroma
» December 25.: Karácsony

Beszélt nyelv

francia, tahiti, angol

Fizetési eszköz

francia polinéz frank.

Időeltolódás

-12 óra Magyarországhoz viszonyítva

Elektromos hálózat

110/220 Volt, 60 HZ, amerikai szabvány, adapter szükséges.

Repülési idő

Amerika felé 25-27 óra Budapestről, Ázsia felé 27-30 óra Budapestről

Klímaadatok

Bora Bora szigetének trópusi- egyenlítői jellegéből adódóan két fő szezonja van: a novembertől áprilisig tartó csapadékos szezon, amelyre 27-30 °C átlaghőmérséklet, magasabb páratartalom, az évi csapadékmennyiség 75 %-a és rövid, de heves viharok jellemzők. A májustól októberig tartó száraz szezont viszont kevés csapadék, szárazabb levegő és valamivel alacsonyabb hőmérséklet jellemzi.

Hőmérséklettípus Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec
Maximális hőmérséklet 30 °C 31 °C 31 °C 31 °C 30 °C 30 °C 29 °C 29 °C 28 °C 28 °C 28 °C 28 °C
Minimum hőmérséklet 24 °C 24 °C 24 °C 24 °C 24 °C 22 °C 22 °C 22 °C 22 °C 24 °C 24 °C 24 °C
Vízhőmérséklet 28 °C 29 °C 29 °C 29 °C 29 °C 28 °C 28 °C 27 °C 27 °C 27 °C 28 °C 28 °C
Napsütéses órák száma 7 óra 7 óra 8 óra 7 óra 7 óra 8 óra 8 óra 8 óra 8 óra 7 óra 7 óra 7 óra
Esős napok száma 18 nap 16 nap 17 nap 12 nap 10 nap 6 nap 5 nap 4 nap 5 nap 5 nap 6 nap 10 nap
Páratartalom 80 % 79 % 80 % 79 % 80 % 79 % 78 % 77 % 78 % 78 % 79 % 80 %

Mikor utazzunk ide?

Bora Bora szigetének trópusi- egyenlítői jellegéből adódóan két fő szezonja van: a novembertől áprilisig tartó csapadékos szezon, amelyre 27-30 °C átlaghőmérséklet, magasabb páratartalom, az évi csapadékmennyiség 75 %-a és rövid, de heves viharok jellemzők. A májustól októberig tartó száraz szezont viszont kevés csapadék, szárazabb levegő és valamivel alacsonyabb hőmérséklet jellemzi.

Értékelés

Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec

© 2014 · LUXUSNÁSZÚT.HU · MKEH engedélyszám: U-001593 · Minden jog fenntarva! · Impresszum és banki adatok

A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a végleges árat munkatársaink adják meg az ajánlatkérést követően!