Dubai (magyar asszisztencia)

Armani Hotel Dubai

Burj Khalifa- ban- ahol Dubai látványossága, a világ legmagasabb, 828 méter magas épülete található- fekszik ez az elegáns luxusszálloda. Központi elhelyezkedésű, a "Dubai Fountain"- nál áll, így a legjobb lehetőséget nyújtja, hogy felfedezze Dubait! A különböző bevásárlóközpontok és turisztikai látnivalók gyorsan és egyszerűen elérhetőek. Az utazási idő a repülőtértől: kb. 15 perc. Transzfer Zóna Dubai: 1

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 300 303 Ft / fő

The Palace Downtown Dubai

A szálloda egy félszigeten épült egy mesterséges tó partján, mely csodálatos szökőkutakkal rendelkezik és az új "Old Town" szívében található. A világ legmagasabb tornyának, a "Burj Khalifa"-nak és a gigantikus "Dubai Mall"-nak a közvetlen közelében meg fogja találni a nyugalom és a vendéglátás szigetét. Szomszédos "Souk Al Bahar"-ban számtalan butik, étterem és bár várja Önt. Távolság a repülőtértől: kb. 15 km. Transzfer zóna Dubai: 1

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 242 567 Ft / fő

The Address Downtown Dubai

A modern luxusszálloda Downtown (belváros) Dubai szívében fekszik, ahonnan tökéletes kilátás nyílik az exkluzív "Dubai Mall"-ra, valamint a "Burj Khalifa"-ra, a világ legmagasabb épületére. A "The Palace Downtown Dubai" testvérszálloda a közvetlen közelben található. Az utazási idő a repülőtértől: kb. 15 perc. Transzfer zóna: Dubai 1.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 292 805 Ft / fő

One&Only The Palm

Az exkluzív One & Only The Palm hotel a mesterségesen kialakított Pálma- szigeten fekszik Dubaiban. A szálloda vendégei ingyenesen áthajózhatnak a One & Only The Palm hotelből a One & Only Royal Mirage testvérszállodába vízi taxival. Dubai városközpontja kb. 30 km-re van. Az utazási idő a repülőtértől: kb. 40 perc.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 623 851 Ft / fő

Jumeirah Zabeel Saray

A oszmán stílusban épült luxus tengerparti üdülőhely a híres Palm Jumeirah részen található és mindenkit lenyűgöz páratlan kilátása a Perzsa-öbölre és Dubai városára. A szálloda mintegy 30 km-re fekszik a városközponttól. Napi shuttle busz közlekedik a közeli bevásárlóközponthoz és a "Wild Wadi Water Park"- hoz, felár nélkül. Az utazási idő a repülőtértől: kb. 45 perc.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 323 548 Ft / fő

Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah

Közvetlenül a 200 méter hosszú, saját, homokos strandon, a "Palm Jumeirah" mesterséges szigeten \'trónol\' ez az újonnan megnyílt luxusszálloda, fantasztikus kilátással Dubai városára és az azúrkék Arab-öbölre. Dubai belvárosa körülbelül 30 perc alatt elérhető. Az utazási idő a repülőtértől: 35 perc.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 295 804 Ft / fő

Burj Al Arab

Ez a legmagasabb luxuskategóriájú látványos és világhírű, vitorla alakúra épített szálloda a Jumeirah Beach- en épült. Magassága: 321 méter a tengerszint felett, mely felülmúlja még az Eiffel-tornyot is. Egy keskeny híd köti össze a homokos strandot a szállodával. Dubai belvárosa mintegy 15 km-re található. Az utazási idő a repülőtértől: kb. 30 perc.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 1 384 918 Ft / fő

The Westin Mina Seyahi Beach Resort & Marina

A Jumeirah Beach- en található, csodálatos kilátással a "Palm Jumeirah"-ra. Mellette, a kertben egy 500 m hosszú saját homokos tengerpart terül el. A közelben található a Mall of the Emirates csakúgy, mint az elbűvölő Dubai Marina & Residence. Dubai város központja mintegy 20 percnyi autóútra fekszik. Ingyenes buszjárat közlekedik a bevásárlóközpontokhoz. Távolság a repülőtértől: kb. 35 km.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 355 415 Ft / fő

Atlantis, The Palm

A világhírű szálloda, amelyről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, a "Palm Jumeirah" mesterséges szigeten található. Dubai belvárosa mintegy 20 km-re fekszik. Az utazási idő a repülőtértől: kb. 45 perc.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 370 786 Ft / fő

Mina A'Salam

Közvetlenül a Jumeirah Beach 1.5 km hosszú, saját strandján található

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 378 660 Ft / fő

Madinat Jumeirah Al Qasr

Közvetlenül a Jumeirah Beach 1.5 km hosszú, saját strandján található

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 421 024 Ft / fő

Dar Al Masyaf

Közvetlenül a Jumeirah Beach 1.5 km hosszú, saját strandján található

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 410 902 Ft / fő

Arabian Court at One&Only Royal Mirage

Közvetlenül a homokos, saját strandon található, kilátással a Palm Jumeirah- ra. Az arab stílusú, exkluzív szálloda mintegy 20 percre fekszik Dubai belvárosától. Egy, a Mall of the Emirates- hez és az Aquaventure- höz közlekedő buszjárat naponta rendelkezésre áll ingyenesen. Távolság a repülőtértől: kb. 25 km.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 419 900 Ft / fő

Khalidiya Palace Rayhaan by Rotana

Az Abu Dhabi területén található, 5 csillagos, alkoholmentes tengerparti szálloda a kertre és a Perzsa-öbölre néző, padlótól a mennyezetig érő ablakokkal rendelkező szállást kínál. A szállodához saját strand tartozik, illetve pezsgőfürdővel,

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 144 716 Ft / fő

Ramada Jumeirah Hotel

A Ramada Jumeirah Hotel egy modern és elegáns szálloda tetőtéri medencével, napozóágyakkal és lenyűgöző kilátással a városra. A hotel létesítményei a tradicionális skót pubtól a rezidens DJ-vel rendelkező klubig terjednek. Az Al Ghazal bevásárlóközpont 3 perc sétára található.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 107 600 Ft / fő

Amwaj Rotana Jumeirah Beach

A Ramada Jumeirah Hotel egy modern és elegáns szálloda tetőtéri medencével, napozóágyakkal és lenyűgöző kilátással a városra. A hotel létesítményei a tradicionális skót pubtól a rezidens DJ-vel rendelkező klubig terjednek. Az Al Ghazal bevásárlóközpont 3 perc sétára található.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 154 089 Ft / fő

Sheraton Jumeirah Beach

A Dubai kikötőben, egy privát, fehér homokos strandon elhelyezkedő Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers napozóterasszal ellátott, nagy szabadtéri úszómedencével, fitneszközponttal és fallabda-pályákkal várja a vendégeket.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 236 194 Ft / fő

The Palace at One&Only Royal Mirage

Ez a mesés üdülőhely közvetlenül a homokos, saját strandon található, kilátással a Palm Jumeirah- ra. A szálloda mintegy 20 percre fekszik Dubai belvárosától. Egy, a Mall of the Emirates- hez és az Aquaventure- höz közlekedő buszjárat naponta rendelkezésre áll ingyenesen. Távolság a repülőtértől: kb. 25 km.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 419 900 Ft / fő

Helyrajz

A város közvetlenül az arab sivatagban fekszik. Ugyanakkor Dubaj topográfiája jelentősen eltér az Egyesült Arab Emírségek déli részétől. Míg Dubaj tájait homokos sivatagi minták jellemzik, az ország déli régióira inkább a kavicssivatagok jellemzőek. A homok többnyire zúzott kagylóból és korallból áll, szép tiszta, fehér. A lapos homokos sivatag enged utat a Nyugati-Hádzsár (Hajar) hegységnek, mely Dubaj és az ománi Hatta határa mellett fut.

Be és kiutazási szabályok

2014. március 22. óta magyar állampolgárok a beutazás napjától legalább 6 hónapig érvényes magánútlevéllel előzetesen beszerzett vízum nélkül léphetnek be az Egyesült Arab Emírségekbe. A belépéskor díjmentesen kiállított vízum 30 napos tartózkodást tesz lehetővé, és a korábbiaktól eltérően 2015. január 1. óta nem hosszabbítható meg. Izraeli nemzetiségű ember nem léphet az országba.

Védőoltások

Kötelező védőoltás nincs. Csapvizet nem ajánlatos fogyasztani. Kapható palackozott és ásványvíz is.
Az egészségügyi ellátás színvonala az EAE esetében kiváló, járványoktól, fertőző betegségektől nem kell tartani. Az Országos Epidemiológiai Központ szerint kötelező oltás nincs. Ajánlott oltás a hepatitis A és B, hastífusz, diftéria-tetanusz, veszettség, meningococcus meningitis.

Helyi közlekedés / Autóbérlés

Az autóbuszközlekedés nem egyszerű, az emírségek nincsenek összekötve rendszeres autóbuszjáratokkal, csupán Dubai és Abu Dhabi között közlekednek. A többi emírség között 14 személyes minibuszok állnak az utazni vágyók rendelkezésére, bár elég nehéz kiigazodni itt a közlekedésben. Sem vonat, sem pedig metró nem közlekedik. Nagyon népszerű a taxi Dubaiban. A taxisofőrők jól ismerik a várost, érdemes utazni velük. A díj a beszállásért 3 DH, ami kilométerenként további 1,17 DH-val nő. A repülőtértől a városba menet 20 DH a díj, ami további 1,17 DH-mal nő kilométerenként. Nem mérőórás taxinál állapodjunk meg a viteldíjban a sofőrrel még beszállás előtt! A vízitaxi, az abra nagyjából 1,50 DH-ért visz át a Creek egyik partjáról a másikra.

Közbiztonság

"béke és prosperitás szigete", a közbiztonság jó.

Képviseletek / konzulátusok

Al Khazna Tower (a Najda Street-en levő Nissan Autószalon melletti épület) POB 44450 Abu Dhabi
Konzul: Tar Attila
00-971/ (2)-6766-190
14:00-tól sörgős esetben:
mobil: 971-50-8117-835
fax: (2)-6766-215
mission.abu@kum.hu
Ügyfélfogadás: hétfő és szerda: 9.00-12.00
Konzuli kerület: Egyesült Arab Emírségek

Nevezetességek, látnivalók

Burdzs al-Arab (Arabok tornya), Burdzs Kalifa (Kalifa-torony), 23 Marina, Végtelenség-torony (Infinity Tower)

Gasztronómia

A dubaji konyha változatossága a társadalom kozmopolita jellegét tükrözi. Az arab ételek nagyon népszerűek, bárhol megkóstolhatjuk őket a városban, válasszuk akár a kis kiméréseket, akár Deira vagy Al Karama elit éttermeit. A kínai és dél-ázsiai gyorsétkezdék is igen közkedveltek, a sertéshús értékesítése és fogyasztása sem illegális, bár az eladást szabályozzák, csak nem muzulmánoknak árusítható a kijelölt területeken

Ünnepek / ünnepnapok

Ramadán hónap: nappal a magasabb kategóriájú szállodákon, éttermeken kívül nincs étel- és italkiszolgálás. Nappal nyilvános helyen tilos enni, inni vagy dohányozni.
A többi vallási ünnepen (Eid al Fitr, Eid al Adha, Próféta születésnapja) zárva tartanak az állami és kormányzati intézmények, de egyéb kötöttség nincs a turista számára.
Állami ünnep: a muzulmán új év. Nemzeti ünnep: december 2. A december 2-i nemzeti ünnep miatt 2012. november 30 – december 3. között az állami hivatalok az országban zárva lesznek. A hosszú hétvége utáni első itteni munkanap: december 4-e, kedd.

Beszélt nyelv

angol

Fizetési eszköz

dirham (DH)

Időeltolódás

+ 3 óra Magyarországhoz vizsonyítva

Elektromos hálózat

220 V., 50 Hz adapter szükséges

Repülési idő

Budapestről 5 óra 30 perc - 6 óra

Klímaadatok

Októbertől áprilisig sok napsütés és meleg van, alkalmanként erős széllel és homokviharral. Nyáron nagy a forróság, ami májustól szeptemberig tart, napközben 40 C˚ körüli hőmérséklet 90% páratartalommal. Keveset esik az eső, általában januártól márciusig.

Hőmérséklettípus Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec
Maximális hőmérséklet 23 °C 24 °C 27 °C 30 °C 34 °C 36 °C 38 °C 39 °C 37 °C 33 °C 31 °C 26 °C
Minimum hőmérséklet 12 °C 14 °C 16 °C 18 °C 22 °C 25 °C 28 °C 28 °C 25 °C 22 °C 18 °C 14 °C
Vízhőmérséklet 22 °C 21 °C 23 °C 25 °C 27 °C 30 °C 31 °C 32 °C 32 °C 30 °C 27 °C 25 °C
Napsütéses órák száma 8 óra 7 óra 8 óra 8 óra 10 óra 10 óra 9 óra 9 óra 9 óra 9 óra 9 óra 8 óra
Esős napok száma 2 nap 2 nap 1 nap 1 nap 0 nap 0 nap 0 nap 0 nap 0 nap 0 nap 1 nap 2 nap
Páratartalom 71 % 72 % 68 % 65 % 62 % 65 % 64 % 65 % 69 % 70 % 69 % 72 %

Mikor utazzunk ide?

Októbertől-április hónapokban éri meg ellátogatni Dubajba, ugyanis akkor még elviselhetőnek mondható az időjárás, átlagosan 28-35 °C körüli.

Értékelés

Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec

© 2014 · LUXUSNÁSZÚT.HU · MKEH engedélyszám: U-001593 · Minden jog fenntarva! · Impresszum és banki adatok

A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a végleges árat munkatársaink adják meg az ajánlatkérést követően!