Jamaika

Couples Sans Souci Resort

Teraszosan kialakított helyen található két gyönyörű öböl között Jamaika északi partján, mintegy 3 km-re Ocho Rios-tól. Utazási idő Montego Bay repülőtértől mintegy 90 perc.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 453 642 Ft / fő

Couples Tower Island

Az art- deco találkozása a karibi hangulattal. közvetlenül a gyönyörű öböl mentén, kb. 8 km-re Ocho Rios-tól. Montego Bay-től mintegy 105 km-re (2 óra).

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 368 537 Ft / fő

Couples Negril

Közvetlenül Bloody Bay hosszú, finomhomokos naturstrandján fekszik. Negril számos bevásárlási lehetőséggel, éttermekkel és bárokkal mindössze kb. 8 km-re található. Transzferidő a repülőtértől: kb. 80 perc

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 460 765 Ft / fő

Sandals South Coast

A hotel egy gyönyörű, 3,5 km hosszú privát strandon található a délnyugati parton. Az utazási idő a repülőtértől: kb. 90 perc.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 471 637 Ft / fő

Secrets St. James Montego Bay by AMResort

A kizárólag felnőtteknek épült luxusszálloda Jamaika északnyugati partján, a finom homokos tengerparton (Montego Bay) található. Az utazási idő a repülőtértől: kb. 20 perc.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 406 403 Ft / fő

Couples Swept Away

Az aktív vendégek által kedvelt Couples Swept Away 19 hektáros parton helyezkedik el a világhírű Seven Mile tengerparton. A legkedveltebb jamaikai all-inclusive üdülőhelyek közül magába foglalja a sziget legnagyobb fitneszkomplexumát. 312 lakosztályával, 6 étteremmel és 8 bárral, 10 hektáros sport és spa részleggel várja az odalátogatókat.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 465 639 Ft / fő

Sandals Royal Plantation

Elegancia és kifinomultság a magántulajdonban lévő Sandals Royal Plantation - egy hangulatos, puszta tengerparti üdülőhely, csupán 74 óceánra néző lakosztállyal. Az üdülőhely Adults Only, tehát csak felnőttek számára van. Manapság a kifinomult eredeti bútorok és az újítások, mint például Jamaica egyetlen pezsgő- és kaviárbárja, teszik a Sandals Royal Plantation-t az Ocho Rios egyik legjobb all-inclusive üdülőhelyének.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 611 854 Ft / fő

Sandals Negril Beach Resort

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 439 395 Ft / fő

Helyrajz

Hogy miért is Jamaika az egyik leggyakrabban látogatott hely a Karib térségben, nos könnyen megtudhatod, hiszen csak annyi kell hozzá, hogy egyszer találkozz egy helyi lakossal. A kedvességük, a barátságosságuk a kulcs, illetve az, hogy mindig mosolyognak! Hogy miért? – tőlük kell megkérdezni. Az viszont biztos, hogy szórakozásban és örömökben nem szenvedsz hiányt, ha úti célnak választod. A szállások ár –érték arányban az egyik legjobbak az egész térségben. A sziget csodálatos, a tengerpart mellett vízesések, folyók tarkítják a tájat.

Be és kiutazási szabályok

turisztikai, kulturális csereprogramok és a rövid távú üzleti utazások vonatkozásában – maximum 30 napos tartózkodás idejére – magyar állampolgárok mentesülnek a beutazó vízum előzetes igénylése alól. 

Védőoltások

Nincs kötelező védőoltás, de javasolt a védelem diftéria, tetanusz, gyermekbénulás, tífusz és Hepatitis A és B ellen. További információ: www.oek.hu

Helyi közlekedés / Autóbérlés

A buszt nem ajánljuk, csak a hihetetlen nagy türelemmel rendelkezőknek, mivel a menetrend szót szinte nem ismerik, s ha végre felbukkan a várva-várt jármű, valószínűleg már zsúfolásig megtelt.
Az autóbérlés is megfelelő megoldást nyújthat, de motort vagy biciklit is bérelhetünk. Csak hivatalos, vörös „JUTA” felirattal ellátott taxiba üljön be, és beszálláskor előre egyezzenek meg az árban. Fizetni csak érkezés után szabad.

Közbiztonság

A közbiztonság alapvetően jó, ugyanakkor kisebb bűncselekmények előfordulnak. A külföldi állampolgárokat ért leggyakoribb bűncselekmény a strandokon, szálláshelyeken őrizetlenül hagyott értéktárgyak eltulajdonítása. Javasoljuk, hogy értéktárgyaikat a hotel széfjében tartsák.

Képviseletek / konzulátusok

nincs magyar nagykövetség és konzuli hivatal

Gasztronómia

jamaikai konyha a karibi hagyományokból ered. Fűszerezett és a helyi alapanyagokat használja fel. Főételként sokszor rizst, borsót, csirkét és töltött táskákat tálalnak, melyeket különböző fűszerezett szószokkal és eléggé nagymennyiségű gyümölccsel egészítenek ki. A hagyományos finomságok közé tartozik a jamaikai csirke kókuszolajon, répával, hagymával, póréhagymával, édes krumplival, paradicsomokkal és borssal elkészítve. Kedvelt ital a jamaikai rum, dzsúszok, a helyi Red Stripe sör és Tia Maria, ami egy csokoládélikőrös kávé. 

Ünnepek / ünnepnapok

Új Év – január 1. 
Bob Marley napja – február 6. 
Hamvazószerda – február 
Húsvét péntek és hétfő – március és április fordulópontja 
Emancipáció napja – augusztus 1. 
Függetlenség napja – augusztus 6. 
Munka napja - szeptember 
nemzeti hősök napja – október 19. 
Karácsony – december 25. 
Szt. István napja – december 26. 

Beszélt nyelv

angol

Fizetési eszköz

jamaikai dollár (JMD)

Időeltolódás

-7 óra Magyarországhoz vizsonyítva

Elektromos hálózat

110V/50Hz (A,B típus, adapter szükséges)

Repülési idő

15-16 óra Budapestről

Klímaadatok

Jamaicában egész évben 20-30C közötti a hőmérséklet, július és augusztus a legmelegebb hónap, és február a leghűvösebb. Az átlagosnál több eső várható május-június, október és november hónapban. A hurrikán-szezon júniustól novemberig tart, de leggyakrabban augusztusban és szeptemberben várható.

Hőmérséklettípus Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec
Maximális hőmérséklet 30 °C 30 °C 30 °C 31 °C 31 °C 32 °C 32 °C 32 °C 32 °C 31 °C 31 °C 31 °C
Minimum hőmérséklet 19 °C 19 °C 20 °C 21 °C 22 °C 23 °C 23 °C 22 °C 23 °C 23 °C 22 °C 21 °C
Vízhőmérséklet 26 °C 26 °C 26 °C 27 °C 27 °C 28 °C 29 °C 29 °C 28 °C 28 °C 27 °C 27 °C
Napsütéses órák száma 8 óra 9 óra 9 óra 9 óra 8 óra 8 óra 9 óra 8 óra 8 óra 7 óra 9 óra 8 óra
Esős napok száma 3 nap 3 nap 3 nap 4 nap 6 nap 4 nap 3 nap 7 nap 7 nap 9 nap 6 nap 2 nap
Páratartalom 73 % 73 % 72 % 73 % 73 % 73 % 71 % 76 % 78 % 81 % 78 % 74 %

Mikor utazzunk ide?

 Jamaicában egész évben 20-30C közötti a hőmérséklet, július és augusztus a legmelegebb hónap, és február a leghűvösebb. Az átlagosnál több eső várható május-június, október és november hónapban. A hurrikán-szezon júniustól novemberig tart, de leggyakrabban augusztusban és szeptemberben várható.

Értékelés

Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec

© 2014 · LUXUSNÁSZÚT.HU · MKEH engedélyszám: U-001593 · Minden jog fenntarva! · Impresszum és banki adatok

A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a végleges árat munkatársaink adják meg az ajánlatkérést követően!