Kuba

Paradisus Varadero

Az exkluzív szálloda Playa Esmeralda és 3 Caleticas strand között található. Távolság a repülőtértől: 56 km.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 199 749 Ft / fő

Paradisus Rio de Oro Resort & Spa

Az exkluzív szálloda Playa Esmeralda és 3 Caleticas strand között található. Távolság a repülőtértől: 56 km.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 190 904 Ft / fő

Melia Buenavista

Cayo Santa Maria gyönyörű érintetlen strandjain található. Távolság a Las Brujas Airporttól: kb 10 km.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 220 019 Ft / fő

Iberostar Playa Alameda

A híres Iberostar szállodalánc kényelmes szállodája közvetlenül Varadero finom homokos, széles tengerpartján fekszik, egy természetvédelmi terület mellett. A hotel Varadero központjától mintegy 20 percnyi autóútra fekszik. Távolság a repülőtértől: kb. 55 km.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 143 731 Ft / fő

Melia Cayo Coco

Luxus üdülőhely stílusos légkörben, melyet a jól ismert spanyol Mélia szállodalánc vezet. A szálloda érintetlen természettel körülvéve, közvetlenül a fehér homokos tengerparton fekszik, partjait a türkiz- és azúrszínű víz nyaldossa. Mindegy, hogy Ön a nyugalmat vagy élénk szórakozást, a sportos aktivitást vagy egy kellemes környezetet keres sok kényelmi szolgáltatással – itt mindenki megtalálja a számítását. Az alsó korhatár 18 év.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 152 576 Ft / fő

Helyrajz

A Karib-tenger legnagyobb szigete, ahol egyszerre van jelen a koloniális kor cukorbáróinak régmúlt gazdasága, az 50.es évek amerikai maffiájának kézjegye, a retro, továbbá a szocializmus jegyei. A Kolumbusz Kristóf által felfedezett ország számos természeti látnivalóval és történelmi értékekkel rendelkezik. Havanna és a kisebb városok leírhatatlanul szépséges, gyarmati stílusú óvárosaiban sétálgatni és beszippantani történelmüket, majd Cayo Santa Maria, Varadero fehér homokos strandján lazítani egy finom koktél mellett garantáltan elfeledteti az otthoni problémákat.

Be és kiutazási szabályok

Magyar állampolgároknak ún. turista kártya szükséges/kötelező a beutazáshoz, mellyel 30 napig lehet az országban tartózkodni (17 EUR/fő). Az útlevélnek a belépés napjától számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Határátlépéskor kérhetik a megfelelő anyagi fedezet bizonyítását (min. 70 USD/fő/nap). Az utazás teljes időtartamára érvényes betegség, baleset, poggyászbiztosítást KÖTELEZŐ kötni! Kilépéskor illeték fizetendő, mely 25 CUC/fő.

Védőoltások

Nincs kötelező védőoltás, de a Nemzetközi Oltóközpont a következőket ajánlja: diftéria, tetanusz, tífusz, hepatitis A és B elleni vakcina. További információ: www.oek.hu Ne igyon csapvizet, még fogmosásra sem alkalmas! Javasoljuk a palackozott víz fogyasztását.

Helyi közlekedés / Autóbérlés

a helyi autóbuszjáratokra (guagua, ejtsd wawa) a jegy ára kb. 1$, akár 1 km-t akár 10-t utazunk. A legtöbb állami taxis nagyon kulturált, és mint alap idegenvezetést végzô személy is megállja a helyét. Bízhatunk bennük! A magántaxikat „particular” rendszámukról könnyen felismerhetjük. Az autóbérlés ellen szól, hogy a vezetés közben eltűrt alkoholhatár magas (kb. 0,1%), és rosszak az útviszonyok. A járművek bérlésének feltétele a nemzetközi jogosítvány felmutatása. Amennyiben autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körű casco biztosítást.

Közbiztonság

A turisták nyugodtan fordulhatnak információért, tanácsért az utca emberéhez, mert a kubai emberek közvetlenek, segítőkészek. Célszerű a hivatalos iratokat, repülőjegyet biztonságos helyen elzártan tartani, csak annyi készpénzt tartani magunknál, amennyi feltétlenül szükséges. Feltűnő ékszereket, órát sem célszerű a kirándulásokra magunkkal vinni

Képviseletek / konzulátusok

Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Calle G. No. 458. 19-21 Varadero, Havanna, Ügyeleti telefonszám: 00-53-52-80-21-10

Nevezetességek, látnivalók

Havanna (A város két fő szimbóluma: La Giraldilla (asturiai néptánc) és a Farola del Morro (kerek lámpás)), Varadero, Trinidad, Santiago de Cuba, Pinar Del Rio Province

Gasztronómia

A legismertebb ételek: a fekete bab rizzsel, a csirke rizzsel (arroz con pollo) és a picadillo, ami darált marhahúsból és rizsből készül. Ezek mellett a levesek is népszerűek. Mindazonáltal az általános élelmiszerhiány miatt sokszor kell várnunk az állami éttermekben. A kubai sör (cerveza) remek és híresek a koktélok is.

Ünnepek / ünnepnapok

Ünnepek/ünnepnapok:
január 1.: a forradalom napja (1959)
május 1.: a munka ünnepe
július 26.: a Moncada-laktanya megtámadása évfordulójának ünnepe (1953)
október 10.: a függetlenség napja (1868)
december 25.: karácsony

A fenti napokon, mivel ezek munkaszüneti napok, általában minden zárva tart, az éttermek és egyéb turisták által látogatott helyek kivételével, ezért célszerű érdeklődni a nyitva tartás felől.

Beszélt nyelv

spanyol, de sokan beszélnek angolul is

Fizetési eszköz

Kubai peso (CUC)

Időeltolódás

- 6 óra Magyarországhoz

Elektromos hálózat

110V/60Hz (A,B típus, adapter szükséges)

Repülési idő

14-15 óra Budapestről

Klímaadatok

Az évszakok között nincs nagy hőmérsékletkülönbség. Az esős napokon rövid, de heves záporok tapasztalhatók, amelyeket azonban hamar napsütés vált fel. A sziget éghajlata kellemes szubtrópusi, az esős évszak májustól októberig, a száraz téli időszak novembertől áprilisig tart. Augusztus és november között gyakoriak a hurrikánok. December közepétől februárig a hűvös északi szél meglehetősen lehűti a levegőt. Az éves átlagos hőmérséklet 23-28 fok, a páratartalom 80 % egész évben, de az esős évszakban is csak egy kicsit magasabb ennél.

Hőmérséklettípus Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec
Maximális hőmérséklet 27 °C 28 °C 29 °C 29 °C 31 °C 32 °C 32 °C 32 °C 32 °C 31 °C 28 °C 28 °C
Minimum hőmérséklet 17 °C 17 °C 18 °C 19 °C 21 °C 22 °C 22 °C 22 °C 22 °C 22 °C 19 °C 18 °C
Vízhőmérséklet 25 °C 24 °C 24 °C 26 °C 27 °C 28 °C 28 °C 28 °C 28 °C 28 °C 27 °C 27 °C
Napsütéses órák száma 6 óra 6 óra 7 óra 7 óra 8 óra 6 óra 6 óra 6 óra 5 óra 5 óra 5 óra 5 óra
Esős napok száma 6 nap 4 nap 4 nap 4 nap 7 nap 10 nap 9 nap 10 nap 11 nap 11 nap 7 nap 6 nap
Páratartalom 75 % 73 % 71 % 71 % 74 % 76 % 75 % 76 % 78 % 78 % 75 % 74 %

Mikor utazzunk ide?

Az évszakok között nincs nagy hőmérsékletkülönbség. Az esős napokon rövid, de heves záporok tapasztalhatók, amelyeket azonban hamar napsütés vált fel. A sziget éghajlata kellemes szubtrópusi, az esős évszak májustól októberig, a száraz téli időszak novembertől áprilisig tart. Augusztus és november között gyakoriak a hurrikánok. December közepétől februárig a hűvös északi szél meglehetősen lehűti a levegőt. Az éves átlagos hőmérséklet 23-28 fok, a páratartalom 80 % egész évben, de az esős évszakban is csak egy kicsit magasabb ennél.

Értékelés

Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec

© 2014 · LUXUSNÁSZÚT.HU · MKEH engedélyszám: U-001593 · Minden jog fenntarva! · Impresszum és banki adatok

A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a végleges árat munkatársaink adják meg az ajánlatkérést követően!