Mexikó (magyar asszisztencia)

Viceroy Riviera Maya

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 413 134 Ft / fő

Four Seasons Hotel Mexico

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 336 478 Ft / fő

Grand Palladium Colonial Resort

Ez a szálloda Mexikóban, a Riviera Maya strandon fekszik, és teljes körű szolgáltatást nyújtó gyógyfürdővel rendelkezik. Az üdülőhely területén 5 étterem áll rendelkezésre, többek közt a Kabah étterem, amely olasz és mexikói ételeket kínál.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 200 855 Ft / fő

Dreams Tulum Resort & Spa

Közvetlenül egy álomszép, türkizkék vizű öböl partján található Nem messze van egy korallzátony, ahová a búvárkodni vágyókat hajóval pár perc alatt viszik el. Tulum kb 5 perc alatt, Playa del Carmen pedig kb 35 perc alatt érhető el.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 180 585 Ft / fő

Banyan Tree Mayakoba

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 535 489 Ft / fő

Grand Hyatt Playa del Carmen Resort

Félpanzió

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 245 448 Ft / fő

Helyrajz

Mexikó a föld legnépesebb spanyol nyelvű országa és Latin Amerika legjelentősebb állama, gazdag történelemmel, Azték és Maya kultúrával. Időjárása egész évben lehetővé teszi az üdülést a közismert helyeken, mint például Cancun vagy a Riviera Maya. A mexikóiak büszkék hagyományaikra, melyeket a mai napig is őriznek és ápolnak. Kultúrális kincseinek köszönhetően nemcsak a napozók, hanem a hagyományok és letűnt korok kedvelőinek is népszerű úticélja.

Be és kiutazási szabályok

Magyar állampolgár a kiindulási országtól függetlenül, turizmus, tranzitálás, valamint üzleti tárgyalás céljából 180 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban. A belépéskor a migrációs hatóságok formanyomtatványt töltetnek ki a beutazóval. Javasoljuk, hogy a magyar magánútlevél, a mexikói beutazás tervezett időpontjától még legalább 1 évig érvényes legyen.

Védőoltások

Kötelező oltás NINCS, nemzetközi oltási igazolvány nem szükséges Mexikóban!
Javasolt védőoltások (nem fontossági rendben, hanem betűrendben) vagy gyógyszerek:
Védőoltások: Hastífusz ellen, Hepatitis A ellen, Hepatitis B ellen, Veszettség ellen, Tetanusz (diftéria)T.
Gyógyszerek: Malária ellen.

Helyi közlekedés / Autóbérlés

Mexikóban a távolsági közlekedést belföldi repülőjáratok kiterjedt hálózatán keresztül és távolsági autóbuszjáratok útján bonyolítják. A vasúthálózat gyér, és a vonalak nagy részét kizárólag teherszállításra használják. Minden nagyobb városban van buszpályaudvar.
A fővárosban a helyi közlekedés autóbusszal, metróval és taxival történik. Az autóbusz olcsó, de kényelmetlen és zsúfolt. A buszt gyakorlatilag bárhol le lehet inteni, és a sofőrtől ugyanígy szinte bárhol kérhető, hogy álljon meg.

Közbiztonság

Mexikóban az utóbbi években jelentősen romlott a közbiztonság, szinte az egész ország területén fokozódó biztonsági kockázatokkal kell számolni. A turisták által frekventáltan látogatott helyeken egyre gyakoribb a sérelmükre elkövetett lopás, rablás. Lehetőség szerint csak annyi készpénzt tartson egy turista magánál, amennyit elkölteni szándékozik. Ha teheti, a szálloda által hívott vagy ajánlott taxi szolgáltatását vegye igénybe, és ne az utcán szólítson le taxikat

Képviseletek / konzulátusok

Mexikóváros Nagykövetség, Paseo de las Palmas 2005. Lomas de Chapultepec Del. Miguel Hidalgo México D.F. 11000. Tel: (00)-(52)-(55) /5596-18-22, 5596-05-23. Fax: 5596-23-78. Nagykövet: Dehelánné Dörömbözi Teréz. E-mail: mission.mex@kum.hu. Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/mexicocity.

Nevezetességek, látnivalók

Cancun, Tulum, Xel-Ha Ökopark, Coba, Valladolid, Izamal, Merida, Xcaret, Uxmal, Celestun Nemzeti park, Chichen Itza

Gasztronómia

Mexikó egyik fő tápláléka a kukorica, illetve a kukoricából készült ételek. A kukoricalisztből lapos lepényt sütnek, ezt hívják tortillanak, és ezeket a lepényeket eszik különböző módon, különböző töltelékekkel. Tacos, quesadilla, salsa. Könnyebb alkoholnak sört szoktak inni. Legismertebb márka a Corona. Keményebb ital a híres mexikói tequila. A tequila az agave kaktuszból készül. Nagyon erős ital, rengeteg változata létezik, többszázfajta tequilát gyártanak Mexikóban.

Ünnepek / ünnepnapok

Február 5 - az 1917-ben kihirdetett alkotmány ünnepe
Május 1 - a munka ünnepe
Május 5 - a pueblai csata évfordulója
Szeptember 16 - a függetlenség napja
November 2 - halottak napja
November 20 - az 1910-es forradalom kitörésének évfordulója
December 25 - Karácsony
Nagyhét
Pünkösdhétfő

Fentieken kívül számtalan vallási ünnep létezik Mexikóban (ezek közül kiemelkedik december 12-e, a Guadalupei Szűz, Mexikó védőszentjének napja), amelyek ugyan nem számítanak hivatalos, országos munkaszüneti napnak. Mivel azonban nagy tömegeket mozgatnak meg, fennakadásokat okozhatnak a közlekedésben a fővárosban és vidéken egyaránt.

Beszélt nyelv

spanyol, indián nyelvek

Fizetési eszköz

mexikói peso (MXN)

Időeltolódás

-7 óra Magyarországhoz vizonyítva

Elektromos hálózat

120V/60Hz (A, B típus)

Repülési idő

Budapestről kb. 17-20 óra

Klímaadatok

Mexikó éghajlatát a terület földrajzi elhelyezkedése határozza meg. A két óceán partján és azok közelében - leszámítva a Csendes-óceán északnyugati partvidékét, amely félsivatagos terület - trópusi az éghajlat, száraz (október-május) és esős évszakkal (május-október). A karibi partvidéken nagyjából az esős évszakkal esik egybe a hurrikánszezon. Az ország belsejében lévő hegyvidéken és fennsíkon mérsékelt az éghajlat. Mexikó nagy része földrengésveszélyes zóna, a Karib-tenger vidéke pedig a hurrikánok által érintett övezetben fekszik. A hurrikánszezon júniustól november végéig tart. Ebben az időszakban bármikor kialakulhat olyan trópusi vihar, illetve hurrikán, mely a Karib-tenger partján lévő üdülőhelyeket (Cancún, Isla de las Mujeres, Cozumel, Playa del Carmen, Riviera Maya, stb.), valamint Campeche, Quintana Roo, Tabasco, Tamaulipas, Veracruz, Yucatán államok területét érinti.

Hőmérséklettípus Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec
Maximális hőmérséklet 28 °C 29 °C 32 °C 33 °C 34 °C 33 °C 33 °C 33 °C 32 °C 31 °C 29 °C 28 °C
Minimum hőmérséklet 17 °C 17 °C 19 °C 21 °C 22 °C 23 °C 23 °C 23 °C 23 °C 22 °C 19 °C 18 °C
Vízhőmérséklet 25 °C 25 °C 26 °C 26 °C 27 °C 27 °C 28 °C 29 °C 29 °C 28 °C 27 °C 26 °C
Napsütéses órák száma 5 óra 5 óra 6 óra 6 óra 7 óra 7 óra 7 óra 7 óra 6 óra 6 óra 5 óra 5 óra
Esős napok száma 8 nap 6 nap 4 nap 4 nap 8 nap 13 nap 12 nap 12 nap 16 nap 14 nap 10 nap 10 nap
Páratartalom 70 % 66 % 65 % 61 % 63 % 73 % 72 % 74 % 76 % 75 % 71 % 70 %

Mikor utazzunk ide?

A Yucatán-félszigeten az esős időszak június-október között van, ebben az időszakban (főleg augusztus-október között) előfordulhatnak hurrikánok is.

Értékelés

Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec

© 2014 · LUXUSNÁSZÚT.HU · MKEH engedélyszám: U-001593 · Minden jog fenntarva! · Impresszum és banki adatok

A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a végleges árat munkatársaink adják meg az ajánlatkérést követően!