Oman

Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort

2000 méterrel a tengerszint felett, a Saiq-fennsík köves talaján, az üdülőhely az Al Hajar-hegység robusztus hegyi világaira néz. Arab erőd stílusában a híres Anantara csoport üdülőhelye lenyűgözi helyét és hiteles eleganciáját. A területet az eredeti falvak, az ősi erődök, a hagyományos piacok és a lenyűgöző táj jellemzi. Már 1986-ban a "Lady Di" meglátogatta a gyönyörű földi foltot. Az üdülőhely egy végtelenített medencével, 2 jacuzzival, egy árnyékos gyerekmedencével, 3 étteremmel, marokkói bárral és Deli kávézóval, Shisha Lounge, Chef\'s Garden és Spice Spoons főzőiskolával, wellness-részleggel, rekreációs központtal, A könyvtár, az Asfour Kids Club, a Jabal Teens Club, két üzlet és egy csillagcsillagozott megfigyelő fedélzet.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 376 078 Ft / fő

Al Baleed Resort Salalah by Anantara

2000 méterrel a tengerszint felett, a Saiq-fennsík köves talaján, az üdülőhely az Al Hajar-hegység robusztus hegyi világaira néz. Arab erőd stílusában a híres Anantara csoport üdülőhelye lenyűgözi helyét és hiteles eleganciáját. A területet az eredeti falvak, az ősi erődök, a hagyományos piacok és a lenyűgöző táj jellemzi. Már 1986-ban a "Lady Di" meglátogatta a gyönyörű földi foltot. Az üdülőhely egy végtelenített medencével, 2 jacuzzival, egy árnyékos gyerekmedencével, 3 étteremmel, marokkói bárral és Deli kávézóval, Shisha Lounge, Chef\'s Garden és Spice Spoons főzőiskolával, wellness-részleggel, rekreációs központtal, A könyvtár, az Asfour Kids Club, a Jabal Teens Club, két üzlet és egy csillag megfigyelő fedélzet.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 534 290 Ft / fő

Alila Jabal Akhdar

Az Alila Jabal Akhdar Resort a Jabal Akhdar magas fennsíkján (a "Zöld Hegy" néven fordítódik). Körülötte zöld völgyek és autentikus hegyi falvak veszik körül. Az Alila otthonát a luxus és az innovatív életmód tökéletes kombinációja jellemzi, amelyet a természet tiszteletben tartásával és tiszteletben tartásával építettek és működtettek. Az Alila filozófiájával összhangban az Alila Jabal Akhdar lehetővé teszi a vendégek számára, hogy hozzáférjenek Omán egyik legérdekesebb, érintetlen vidékéhez. A hely ideális a kalandos utazóknak, a természet szerelmeseinek és azoknak, akik el akarnak menekülni a sivatag hőjétől. Ezenkívül az Alila Resort ideális, jó minőségű átállást biztosít az eredeti arab állam belsejében. Az egész üdülőhely közvetlenül a helyi kereskedőkből származó anyagok felhasználásával készült, és a hegyek lenyűgöző tájaként keveredik. A főépület mellett étteremmel, bárral, medencével, wellness-részleggel, bolttal, könyvtárral, Wi-Fi-vel (díj ellenében), a nagyvonalúan kialakított komplexum több szálláshelyet és rengeteg magánéletet kínál. A szálloda csak terepjáróval érhető el a Muscat repülőtérről és mintegy 182 km-re.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 427 951 Ft / fő

Six Senses Spa at Zighy Bay

A Musandam keleti partján, az Egyesült Arab Emírségek határán fekvő üdülőhelyen található, lenyűgöző hegyi kilátással az egyik oldalon, és a Zighy Bay homokos strandja (1,6 km). A hegyek lábánál üdvözölni fogják, és egy SUV-ben vezetik az öböl felett. Innen a másik oldalon az üdülőhelyig tart. Kérésre, ezt az utat is megtapasztalhatja egy tandem siklóval és leszállással az üdülőhelyen. Egyedülálló, bájos és hiteles. Három étterem, borospince, könyvtár, mozi, vezeték nélküli internet (díj ellenében) a bárban, művészeti galéria, uszoda, új sós vizű medence, medence bár, gyógy- és wellness-részleg, vízi sportközpont és strandszékek és napernyők. A Dubai repülőtér körülbelül 120 perces autóútra fekszik.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 561 709 Ft / fő

The Chedi Muscat

A luxus üdülőhely ötvözi a tradicionális ománi építészetet a kifinomult, purista dizájnnal az Al Ghubbra 370 méteres privát strandján. Elegáns légkör és kiváló kiszolgálás teszik ezt a luxusszállodát. Az egyéni épületeket egy keleti parkos oázisban osztják szét, pálmafákkal, szökőkutakkal és vízi kertekkel, amelyek éjszaka romantikusan világítanak. A jólét, a ház nagy kényelme 6 étteremmel, lobby társalgóval, 3 úszómedencével (kettő 16 éves kortól), napozóteremmel és napozóterasszal, medencével és snack bárral és butikkal. Az óváros kb. 15 km-re, a Muscat repülőtértől autóval kb. 15 perc.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 197 488 Ft / fő

Helyrajz

A Közel-Kelet egyik legvonzóbb úti célja Omán, ahol egyaránt megtalálható a keleti kényelem, a magas hegyvonulatok, a gyönyörű tengerpartok és a különleges sivatagi táj. Ománban tökéletes összhangban vannak a régi civilizációból fennmaradt hagyományok és a modern fejlődés vívmányai. Ebben az országban, amely az Egyesült Arab Emírségek szomszédságában és az Ománi-öböl illetve az Arab-tenger partján található - megismerhetjük a kelet elbűvölő kultúráját, művészetét, történelmi örökségeit, természeti környezetét. Mindez a sok szépség érdemes arra, hogy közelebbről megismerhetjük őket. Omán büszke dicsőséges múltjára, jelenlegi teljesítményére és reményteljes jövőére.
Az Ománi Szultánság elbűvölő és lebilincselő vidék, ahol Marco Polo tevegelt, a bibliai Job végső nyugalomra lelt és ahol Szinbád, az utazó vitorlát bontott. Látványos táj, ahol megtalálhatók a csipkézett hegycsúcsok, káprázatos vízesések, lélegzetelállító homokdűnék, idilli oázisok és a végtelenbe nyúló homokos tengerpart. Talán ezek a természeti csodák különböztetik meg Ománt a többi Közel-keleti országtól. A terület bővelkedik a földtani csodákban is: a Jebel hegység északi részének sziklatömbjei, délen a Dhofar tengertől távolabb eső, hullámzó legelők, a Rub al Khali homokos tengerpartja, Umm as-Samin határtalan szikes földteknője és Jiddat al Harasis porlepte tájai és sziklaképződményei. Az ország éghajlata tájegységről tájegységre változó. A tengerparti vidékeken nyáron meleg és nedves a levegő. Az ország belseje forró és száraz, néhány magasabban fekvő hely kivételével, ahol egész évben mérsékelt a hőmérséklet. Délen viszont kellemesebb az éghajlat, főleg a nyári időszakban. Aki teheti ilyenkor délre megy, hogy a Dhofar monszuntól buja és hűs vidéken találjon enyhet a perzselő ománi nyárban.

Be és kiutazási szabályok

Az útlevélnek a visszautazás időpontjától számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie, két egymással szemben lévő üres oldalt kell tartalmaznia, nem tartalmazhat izraeli vízumot, vagy bélyegzőt.
Ománba a magyar állampolgárok csak vízummal utazhatnak be. Magánútlevéllel utazók esetén, az országba turista célból történő belépéskor, a határon vagy a repülőtéren is felvehető az egyszeri belépésre jogosító vízum.
Az egyszeri belépésre jogosító, turista vízum 20,- OMR (46,- EUR) befizetése ellenében maximum 30 napos tartózkodásra igényelhető,
A határátkelőn felvehető, egyszeri belépésre és 10 napos tartózkodásra feljogosító turista vízum egy alkalommal, melynek díja 5,- OMR (12,- EUR).

Védőoltások

Védőoltásra nincs szükség

Helyi közlekedés / Autóbérlés

Ajánlott a taxi. Főleg a vajszínű taxik, mivel ezek rendelkeznek taxi órával. Hosszabb útra is érdemes taxival menni, de akkor előre kell alkudni.

Közbiztonság

nyugodtan sétálgathatunk, a közbiztonsággal nincs probléma.

Képviseletek / konzulátusok

Mivel Ománban nincsen magyar nagykövetség, a konzuli segítség nyújtása rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe.

Szükség vagy baj esetén a Magyarországot képviselő tiszteletbeli konzulátushoz kell fordulni.

Cím: Road of Sultan Qabus City, Qurum Hills, Muscat Compound no. 2105 Building no. 3650
Postacím: 122 Code 114, Muscat Ruwi, Oman
Előhívó (ország, város): (00)-(968-2)
Telefon: 456-2852
Ügyelet (mobil): 00-968-9-933-0000
A tiszteletbeli konzul neve: Saud Hamad Al Taie
Fax: 456-2728
E-mail: saudtaie212@yahoo.com

Nevezetességek, látnivalók

A Perzsa-öböl menti országok közül Omán turisztikai kínálata a legszínesebb. A többi előbb említett országnál gazdagabb a történelmi múltja. A főbb vonzerőket az ökoturizmus, a kalandturizmus, valamint az üdülőturizmus köré lehet csoportosítani. A szultánságban nagy hangsúlyt helyeznek a hagyományok megőrzésének, illetve a környezet fenntarthatóságának biztosítására. Igyekeznek a tömegturizmus káros hatásait elkerülni!

A nagy területű ország az Arab-félsziget délnyugati csücskén három tenger partján terül el (Perzsa-öböl, Ománi-öböl és az Indiai-óceán). A Masira-szigeten található nemzeti park (Ra’ s al Hadd Teknős-rezervátum) Az ország fekvésének köszönhetően itt keresztezik egymást Európa Ázsia és Afrika madárvonulási útjai,amely az ornitológusok „Mekkájává” teszik Ománt. Az ország négyötöd rését sivatag borítja, de találhatók itt 3000 méter feletti hegyek is. Népszerűek a vádik, az időszakos vízfolyások völgyei, amelyek trópusi vegetációjukkal idilli környezet a túrázóknak. Az itt ezer éve működő, és használatos öntöző- és vízszállító rendszerek (Falajrendszer) részei a kulturális örökségnek. A Hormuzi-szoros és fölé emelkedő Musandam-félsziget és az Ománi-Öböl partvidéke során nagy stratégiai fontossággal bírt. Itt találhatók az Arab-félsziget (Bahla az UNESCO világörökség része, Maszkat Nizwa). A tengerparti üdülés szerelmeseinek 1.700 km hosszú tengerpart nyújt lehetőségeket. Mindezekhez kitűnő minőségű infrastruktúra járul. 1970-ben 12 km kövezett úttal rendelkezett, addig ma a 35.000 km úthálózatából, 10000 km éjjel is kivilágított gyorsforgalmi út, amelyet állandóan öntöznek, s üde növényzet szegélyezi. 1970 előtt egyetlen missziós kórháza működött, ma a világ élvonalához tartozik, ingyenes kezeléssel és gyógyszer ellátással. Az oktatás színvonala is kiemelkedő szintű.
Omán legjelentősebb turisztikai központja: a főváros Maszkat és a tömjénfák hazájaként ismert Salalah tengerparti város.

Gasztronómia

Sok kitűnő étterem található a világ minden ízével, a hazai áraknál olcsóbban. A vezető gyors büfé hálózatok szintén jelen vannak. Az utcára nyíló büfék is kitűnő ízeket kínálnak jó áron. Az üdítő és az ásványvíz szintén hazai árak alatt vannak. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott.

Ünnepek / ünnepnapok

Január 1 Újév
Július 23 Reneszánsz nap
November 18 Nemzeti ünnep

Beszélt nyelv

A hivatalos nyelv az arab, de az angolt mindenhol beszélik.

Fizetési eszköz

Dirham. A váltás nem okoz gondot, mivel sok bank és pénzváltóhely található. A bankkártyákat elfogadják, kivétel a bazárnegyedben, ahol viszont az USD-t is elfogadják.

Időeltolódás

+ 3 óra

Elektromos hálózat

220V

Repülési idő

Legrövidebb Emirates 08 óra 35 perc átszállással, egyébként kb 10-12 óra átszállással

Klímaadatok

Különböző az ország területein. Nyáron, májustól augusztusig a partok mentén forróság és magas páratartalom uralkodik, amíg az ország belső részén forróság és szárazság van. Kivétel a magasabb hegységek, ahol egész évben élvezhető a mérsékelt éghajlat.

Hőmérséklettípus Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec
Maximális hőmérséklet 24 °C 24 °C 27 °C 31 °C 36 °C 37 °C 35 °C 33 °C 33 °C 33 °C 29 °C 26 °C
Minimum hőmérséklet 19 °C 19 °C 22 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C
Vízhőmérséklet 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C 0 °C
Napsütéses órák száma 0 óra 0 óra 0 óra 0 óra 0 óra 0 óra 0 óra 0 óra 0 óra 0 óra 0 óra 0 óra
Esős napok száma 0 nap 0 nap 0 nap 0 nap 0 nap 0 nap 0 nap 0 nap 0 nap 0 nap 0 nap 0 nap
Páratartalom 0 % 0 % 0 % 0 % 0 % 0 % 0 % 0 % 0 % 0 % 0 % 0 %

Mikor utazzunk ide?

szeptember - április

Értékelés

Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec

© 2014 · LUXUSNÁSZÚT.HU · MKEH engedélyszám: U-001593 · Minden jog fenntarva! · Impresszum és banki adatok

A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a végleges árat munkatársaink adják meg az ajánlatkérést követően!