Saint Lucia

Sandals Halcyon Beach St. Lucia

Choc Bay hosszan elnyúló, finom homokos strandján található. Castries mintegy 5 km- re fekszik.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 592 733 Ft / fő

Jade Mountain

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 1 316 684 Ft / fő

Sugar Beach, A Viceroy Resort

A Pitons-öbölre néző, gyönyörű környezetben épült Sugar Beach, A Viceroy Resort luxus szállást kínál kilátással a környező völgyre. A Sugar Beach területén épült szálloda wellnessrészleggel, szabadtéri medencével és 3 étteremmel várja vendégeit.

A legjobb ajánlatunk 8 nap, 7 éjszaka, egyéni utazás esetén 626 475 Ft / fő

Helyrajz

A szigetet nyolcszor választották meg a világvezető nászutas úti céljának. – Ez azért beszédes szám.- Otthona a romantikának, a kalandoknak és olyan természeti csodáknak, melyektől olyan érzésed lesz, mintha egy tökéletesen szerkesztett képeslapot néznél. A Les Pitones hegy ikercsúcsai teszik bámulatossá ezt az egzotikus szigetecskét. Kalandkereső pároknak ideális, akik szeretnek túrázni, akiket lenyűgöznek a vízesések és az esőerdő világa.

Be és kiutazási szabályok

Az országba utazó magyar állampolgárok rövid időtartamú (180 napon belül 90 nap) vízummentes beutazásra és tartózkodásra jogosultak.
Felhívjuk a szigetre látogatók figyelmét, hogy a sziget elhagyásának napjától még 90 napig érvényesnek kell lennie az útlevelüknek.

Védőoltások

Nincs kötelező védőoltás. A Karib-térség területén nem biztonságos csapvizet fogyasztani, inkább a boltokban kapható ásványvizek fogyasztása ajánlatos.
A Dengue-láz gyakori helyi népbetegségnek számít Latin-Amerikában és a Karib-térségben. A csapadékos meleg idő kedvez a dengue-láz terjedésében vektorként szerepet játszó Aedes aegypti szúnyogok szaporodásának.
Ha hazatérésük után fejfájás, magas láz, hányás, hasfájás jelentkezik, ne felejtsék el tájékoztatni a kezelő orvosukat, hogy dengue veszélyes területen tartózkodtak.

Helyi közlekedés / Autóbérlés

A közlekedés bal oldali, hasonlóan Nagy-Britanniához. Az utak többsége kétsávú, viszont szűkek. A tömegközlekedés elég kaotikus és nem biztonságos a turisták számára. A taxik kiválasztásakor ajánljuk a helyi hivatalos taxi társaságok gépjárműveinek használatát. Magán taxikat nem ajánljuk.
Az utak minősége eltérő, a vidéki területeken gyakran használhatatlan utakat lehet találni.

Közbiztonság

A közbiztonság jó, ugyanakkor kisebb bűncselekmények előfordulnak. A biztonság kedvéért javasoljuk, hogy értéktárgyaikat a hotel széfjében tartsák.

Képviseletek / konzulátusok

Saint Lucia szigetére nincs akkreditálva magyar külképviselet. A konzuli segítségnyújtás a bajba jutott magyar állampolgárok részére, a nagy távolság és a helyi sajátosságok miatt, nehézkes, hosszú időt vesz igénybe.

Nevezetességek, látnivalók

St. Lucia - a könnycsepp alakú sziget - a karib térség egyik leglátogatottabb úticélja, melynek hegyekkel és mély völgyekkel tagolt felszínét esőerdők, vízesések, liánok, hibiszkuszok és orchideák borítják. A Piton hegy ikercsúcsai a világörökség részeként pedig méltán váltak a sziget jelképévé. Az angol, francia, afrikai és karib kulturális hatásoknak köszönhetően egy egészen egyedi légkör fogadja a turistákat a szigeten, Castries a sziget fővárosa és egyben kereskedelmi központja pedig történelmi látványosságokkal és barátságos piacokkal várja az idelátogatókat. St. Lucia mindenkit rabul ejt, legyen szó napozni vágyókról, kirándulókról, búvárokról vagy akár szerelmes párokról...

Gasztronómia

Az ország gasztronómiája a francia konyhához áll közel. A borsot szívesen alkalmazzák. Az egzotikus gyümölcsök (mangó, papaja, ananász) elterjedt.

Ünnepek / ünnepnapok

Január 1./2.: újév
február 22.: függetlenség napja
tavasz: nagypéntek
tavasz: húsvétvasárnap és húsvéthétfő
május 1.: a munka napja
május/június: pünkösdhétfő
augusztus 1.: A felszabadulás napja
október 2.: Új kenyér ünnepe
December 13. Lucia (Luca)-nap
december 25./26.: karácsony

Beszélt nyelv

angol

Fizetési eszköz

Kelet-Karibi dollár (XCD)

Időeltolódás

-5 óra Magyarországhoz vizsonyítva

Elektromos hálózat

110V/60Hz (amerikai szabvány, adapter szükséges)

Repülési idő

17-19 óra Budapestről

Klímaadatok

St. Lucián a legszárazabb hónapok december és árpilis között vannak. A hurrikánokra júniustól októberig számíthatunk. Januárban és júliusban az átlagos nappali hőmérséklet 28 C˚, az éjszakai pedig 21 C˚.

Hőmérséklettípus Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec
Maximális hőmérséklet 28 °C 29 °C 29 °C 30 °C 31 °C 30 °C 30 °C 31 °C 31 °C 31 °C 30 °C 29 °C
Minimum hőmérséklet 21 °C 21 °C 21 °C 22 °C 23 °C 23 °C 23 °C 23 °C 23 °C 23 °C 22 °C 22 °C
Vízhőmérséklet 26 °C 26 °C 26 °C 27 °C 27 °C 27 °C 28 °C 28 °C 28 °C 28 °C 28 °C 27 °C
Napsütéses órák száma 8 óra 8 óra 8 óra 8 óra 8 óra 7 óra 7 óra 8 óra 7 óra 7 óra 7 óra 7 óra
Esős napok száma 21 nap 17 nap 18 nap 19 nap 21 nap 24 nap 27 nap 25 nap 23 nap 23 nap 22 nap 23 nap
Páratartalom 84 % 81 % 80 % 80 % 81 % 83 % 84 % 85 % 85 % 86 % 87 % 85 %

Mikor utazzunk ide?

St. Lucián a legszárazabb hónapok december és árpilis között vannak. A hurrikánokra júniustól októberig számíthatunk. Januárban és júliusban az átlagos nappali hőmérséklet 28 C˚, az éjszakai pedig 21 C˚.

Értékelés

Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec

© 2014 · LUXUSNÁSZÚT.HU · MKEH engedélyszám: U-001593 · Minden jog fenntarva! · Impresszum és banki adatok

A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a végleges árat munkatársaink adják meg az ajánlatkérést követően!