Seychelle-szigetek (magyar asszisztencia)

Helyrajz

Ha ide tervezel utazni, akkor szerencsés vagy, ugyanis az anyatermészet igen bőkezűen bánt  a Seychelle-szigetekkel. Kétségtelenül a tengerpartja a legnagyobb attrakció. Fehér homok, topáz víz, buja dombocskák, és csak a tiéd ugyanis soha egy tömeg a láthatáron. Az élővilágot tekintve a színes madarak és a híres óriás teknős már biztosan várnak rátok. Nászutasoknak kiváló, hiszen sokkal több mindent nyújt annál, minthogy egy luxuslakosztályban pezsgőzzünk a párunkkal. Igaza hír, a paradicsom elérhető mindenki számára. A top-luxust kínáló szállások mellett már gazdaságosabb, megengedhetőbb lehetőségeket is nyújt a sziget a látogatást tervezőknek.

Be és kiutazási szabályok

Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Seychelles-szigetekre. A 30 napig érvényes ingyenes Visitor’s Permit érkezéskor a repülőtéren állítják ki.

Védőoltások

Nem kötelező, csak ajánlott a Hepatitis A, B, tetanusz és diftéria elleni védőoltás. Aki sárgalázzal fertőzött területről érkezik, attól kérik a sárgalázoltás meglétét igazoló könyvet. Bővebb információ a Nemzetközi Oltóközpontban.

Helyi közlekedés / Autóbérlés

buszközlekedés nehézkes, a járatok pontatlanok, és ritkák. Eldugott helyekre nem közlekednek, és használatukhoz jó ismerni a szigeteket. Egy-egy távolabbi pontra való eljutás órákig is eltarthat, és az utolsó busz lekésése esetén, kellemetlen helyzetbe kerülhet az utazó. A buszozás ugyan olcsóbb, mint az autóbérlés (5-7 rúpia járatonként), mégis a légkondicionáló hiánya, és rossz időkihasználhatóság miatt nem ajánlott.
Érdemes már reptéri taxi-transzfert megspórolni és rögtön bérelt autóba szállni - Autóbérlés Seychelles. A taxik meglehetősen drágák a Seychelles szigeteken. A sofőrök 20 Eurót is elkérnek egy 10 km-es, egy egyirányú útért. Mivel gyakorlatilag legalább ennyit kell autózni, hogy valahová eljussunk, már az első pillanattól fogva kifizetődő az autóbérlés. A felesleges reptéri transzfer helyett, rögtön a reptéren érdemes beülni egy bérelt autóba, és ezzel költséghatékonyabban utazni.
Az autóbérlés kizárólag Mahe, és Praslin szigeteken lehetséges. La Digue-on hagyományosan csak biciklivel, és ökrös fogattal lehet közlekedni. Manapság már ott is előfordul egy-két autó, melyek általában a szállodákhoz tartoznak, azonban még mindig a biciklizés a jellemző. Egy kerékpár naponta kb.: 10 Euróba kerül, és több helyen is kölcsönözhető.

Közbiztonság

Biztonságos helynek számítanak a szigetek, de senki ne vigyen jelentős kézpénzt magával. Este ne sétáljanak az utcán. A turisták ellen a leggyakrabban elkövetett bűncselekmény a zsebtolvajlás. Senki ne vigye magával az útlevelét, csak annak másolatát, ha sétálni, vásárolni megy. Értéktárgyaikra figyeljenek. Értékeiket mindig helyezzék el széfben, irataikról legyen másolatuk. A tolvajok kedvenc célpontjai a parkoló autók, a szállodák és a strandok

Képviseletek / konzulátusok

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országban semmilyen hivatásos magyar képviselet nincs. A legközelebbi magyar nagykövetség Nairobiban (Kenya) található, ezért a konzuli segítség rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe.
Tiszteletbeli konzul: Anna Butler-Payette
Cím: Kingsgate Travel Centre, Victoria, Mahe, Seychelles
Előhívó: (248)
Telefon: 292-811
Fax: 292-899
E-mail: 7south@seychelles.net

Nevezetességek, látnivalók

Victoria - Seychelles fővárosa. Egyike a világ legkisebb fővárosainak, ami tulajdonképpen egy falu. Mahé szigetén található. A város nem régiben felújított utcái tiszta, és modern megjelenést kölcsönöz a városnak. A központban azonban találhatunk néhány régi házat, és üzletet, ami sajnos csak alig ad egy kis sajátos megjelenést a falunak.
Victoria Botanikus kert: Növénykülönlegességeket tekinthetnek meg a látogatók.
Aldabra atoll- Egyike a világ egyik legnagyobb korall szirtjének. 22km-en keresztülnyúlik el Ny-K irányban, és egy lagúnában végződik, ahol gyakori vendég a tigris cápa és a mantha rája. Aldabra szolgál az eredeti élőhelyéül az óriás szárazföldi teknősnek. A több mint 200.000 teknős mellett ugyanennyi tengeri madár figyelhető meg itt. 
Anse Lazio - Praslin, és az ország talán legjobb strandja. Vakítóan fehér homokos strandja, a part gránit sziklái, és a hihetetlenül türkizkék óceán varázslatos képet kölcsönöz a tájnak.

Gasztronómia

A seychelles-i kreol konyha a kínai, afrikai, angol, francia, és indiai hagyományokból alakult ki. A legtöbbet használt alapanyag az úgynevezett kenyérgyümölcs, amit hasonlóképpen készítik, mint a burgonyát, csak kicsit édesebb annál. Alapanyagként használnak még számos helyi gyümölcsöt és zöldséget, mint például: padlizsán, lopótök, papaya, banán, mangó, avokadó… stb. Homár, polip, disznó, és csirke gyakrabban használt alapanyagok, mint a bárány, vagy a marha, amit importálniuk kell. 

Ünnepek / ünnepnapok

Seychelle-szigetek kulturális eseményei
Március: Subius (Sub Indian Ocean Seychelles) fesztivál – víz alatti világ témájú fotók és filmek fesztiválja
Április: Nemzeti horgász verseny
Október: Kreol fesztivál
Seychelle-szigetek nemzeti ünnepei
A Seychelle-szigetek nemzeti ünnepei a következők:
- Január 1.: Újév
- Május 1.: Munka ünnepe
- Június 5.: Szabadság napja
- Június 18.: Nemzeti nap
- Június 29.: Függetlenség napja
Seychelle-szigetek vallási ünnepei
- Március-április: Húsvét péntek és vasárnap
- Június 7.: Corpus Christi (Krisztus teste)
- Augusztus 15.: Mária mennybemenetelének ünnepe
- November 1.: Mindenszentek ünnepe
- December 8..: Szeplőtelen fogantatás ünnepe
- December 25.: Karácsony

Beszélt nyelv

angol, francia

Fizetési eszköz

Seychelles-i Rúpia (SCR).

Időeltolódás

+2 óra Magyarországhoz viszonyítva

Elektromos hálózat

240 Volt. Adapter szükséges.

Repülési idő

kb. 11 óra Budapestről

Klímaadatok

Seychelles éghajlatát a passzátszél határozza meg. Az északnyugatról fújó szél október és április között meleg, nedves levegőt eredményez. Májustól szeptemberig a délkeleti szél a hidegebb, szárazabb, de ugyanakkor szelesebb időt hozza magával. A közbeeső időszakokban nyugodt, szélcsendes az időjárás. Január a legcsapadékosabb évszak, ilyenkor Mahé, és Silhouette általában esőben ázik. Július és augusztus a legszárazabb hónapok. A hőmérséklet 24°C és 31°C között váltakozik, míg a páratartalom 80%-os.
Ha szörfözni vagy vitorlázni szeretnénk május és október a legideálisabb időpont.
Búvárkodáshoz áprilist, májust, szeptembert és októbert ajánljuk.
A legzsúfoltabb és legdrágább hónapok a december, január, július és augusztus.

Hőmérséklettípus Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec
Maximális hőmérséklet 30 °C 30 °C 30 °C 31 °C 30 °C 29 °C 29 °C 28 °C 28 °C 29 °C 30 °C 31 °C
Minimum hőmérséklet 23 °C 23 °C 23 °C 23 °C 21 °C 20 °C 20 °C 19 °C 20 °C 21 °C 23 °C 23 °C
Vízhőmérséklet 27 °C 27 °C 27 °C 27 °C 25 °C 24 °C 23 °C 22 °C 23 °C 23 °C 24 °C 25 °C
Napsütéses órák száma 6 óra 7 óra 8 óra 11 óra 9 óra 9 óra 8 óra 9 óra 11 óra 11 óra 10 óra 9 óra
Esős napok száma 20 nap 18 nap 14 nap 6 nap 3 nap 4 nap 4 nap 4 nap 3 nap 4 nap 6 nap 12 nap
Páratartalom 82 % 84 % 83 % 77 % 71 % 72 % 68 % 67 % 68 % 68 % 72 % 78 %

Mikor utazzunk ide?

Seychelles éghajlatát a passzátszél határozza meg. Az északnyugatról fújó szél október és április között meleg, nedves levegőt eredményez. Májustól szeptemberig a délkeleti szél a hidegebb, szárazabb, de ugyanakkor szelesebb időt hozza magával. A közbeeső időszakokban nyugodt, szélcsendes az időjárás. Január a legcsapadékosabb évszak, ilyenkor Mahé, és Silhouette általában esőben ázik. Július és augusztus a legszárazabb hónapok. A hőmérséklet 24°C és 31°C között váltakozik, míg a páratartalom 80%-os.
Ha szörfözni vagy vitorlázni szeretnénk május és október a legideálisabb időpont.
Búvárkodáshoz áprilist, májust, szeptembert és októbert ajánljuk.
A legzsúfoltabb és legdrágább hónapok a december, január, július és augusztus.

Értékelés

Jan Febr Már Ápr Máj Jún Júl Aug Szept Okt Nov Dec

© 2014 · LUXUSNÁSZÚT.HU · MKEH engedélyszám: U-001593 · Minden jog fenntarva! · Impresszum és banki adatok

A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a végleges árat munkatársaink adják meg az ajánlatkérést követően!